Op zoek naar de winterzon op Kaapverdië en natuurlijk de hotspots

Maandag teruggekomen van het eiland Sal op Kaapverdië. Wat een fantastische tijd gehad daar op het eiland. Het was gemiddeld rond de 30 graden en dat eind november, begin december… Love It! Op Sal is naast zwaar relaxen, op het strand liggen, cocktails drinken en lekker eten vrij weinig te doen op cultureel gebied. Het thema is dan ook NO stress! De culturele “hotspots” op het eiland heb je in één dag wel gezien. Wij besloten dit op eigen houtje te doen en hebben een quad voor een dag gehuurd. Super fijn en, om de mooiste plekjes te zien op Sal, ook wel echt nodig.

Wij hebben bij verschillende restaurants gegeten en bij meerdere barretjes geborreld. We zijn niet uitgeweest, omdat we dit keer echt gingen voor een super relaxvakantie. De twee voor ons meest uitspringende plekken, totaal verschillend van elkaar, zijn restaurant George’s en Bikini Beach Club.

Restaurant George’s

Op één van de heerlijk warme avonden zijn we gaan eten bij restaurant George’s in Santa Maria. Santa Maria is het episch centrum van Sal. Hier gebeurt “het” allemaal. Restaurant George’s is niet te omschrijven als hip, maar juist heel erg pittoresk en lokaal. Het leek alsof je bij een local in de tuin ging eten, onder een klein afdakje gemaakt van gevlochten palmbladeren en zittend op plastic tuinmeubilair. Wat hebben we hier heerlijk gegeten! Het is niet te vergelijken met een haute cuisine keuken, maar eerder met een home made maaltijd. Het dessert was een banana flambé, afgetopt met grogue (een Kaapverdiaans alcoholische drankje). Sterk spul, trust me, maar och wat was het lekker. Restaurant George’s is zeker een aanrader. Het personeel spreekt niet heel goed Engels, maar ze zijn bereid om alles voor je te doen. De chef kok kwam zelfs een praatje maken.

Bikini Beach Club

Bikini Beach Club is op Sal de enige in zijn soort en bevindt zich op het water aan het strand. Super hip, strak wit en de beste balibedjes. Deze beach club zou op Ibiza niet misstaan. De prijzen zijn te vergelijken met onze Europese prijzen. Hierdoor komen er eigenlijk ook alleen maar toeristen, omdat de prijzen gewoon niet betaalbaar zijn voor de locals. Het personeel is super vriendelijk, zoals eigenlijk op heel Sal. Wil je een dag en avond lekker glamouren en genieten van luxe dan zit je hier goed. Tijdens ons verblijf was het geen drukke bedoening. Ik denk dat de meeste mensen die naar Kaapverdië komen toch de lokale sfeer willen proeven en naar Santa Maria gaan. Voor een welldressed dagje zonnen, dineren of dansen zit je hier in ieder geval goed.