Slecht weer? Ga dan voor een High Tea naar Tea Lab Rotterdam

Laatst met een vriendin heerlijk gaan High Tea’en bij Tea Lab in Rotterdam. Wij dachten voor de verandering weer eens wat anders met dat slechte weer. Na even wat uitzoekwerk op de website, zag ik dat je kon kiezen uit drie verschillende arrangementen. De normale High Tea, de brunch High Tea (deze heeft als eindtijd max 12.00 uur), de vegan High Tea en de glutenarme High Tea. Alle High Tea’s duren maximaal 2,5 uur. Je krijgt alle soorten lekkers en natuurlijk onbeperkt thee. Super leuk idee trouwens… De thee mag je zelf in zakjes uit de verschillende bakjes scheppen, dat maakt de High Tea experience toch net wat leuker. Ik zit me nu opeens te bedenken dat je ook bijvoorbeeld zelf een eigen mix zou kunnen maken… dammit, gemiste kans! Wij hadden gekozen voor de Vegan High Tea, deze is namelijk ook lactose vrij.

Nou goed, aangekomen bij de Tea Lab en na ons “aangemeld” te hebben, werden wij naar boven begeleid en mochten wij zelf een plekje uitkiezen. Wij gingen lekker zitten en gingen verder met onze kletspraat. Na ongeveer 10 minuten kwam er een lieve dame met… Meine Gute… een plateau met MEGA veel lekker eten! Hieronder even een opsomming van wat wij allemaal kregen:

  • Onbeperkt losse thee in verschillende smaken
  • Biologisch brood & oathie (glutenvrij)
  • Zelfgemaakte hummus, jam en mango chutney
  • Gegrilde groenten (lekker op brood met hummus!)
  • Mini salade met zoete aardappel, kikkererwten, hazelnoot & pompoenpitjes (Dit was ZO lekker)
  • Mini vegan & glutenarm soepje (wij kregen de pompoen paddenstoelen soep)
  • Soja yoghurt met homemade granola & vers fruit (2 smaakjes)
  • Vegan banana bread met vijgen & walnoten
  • Sharp Sharp vegan gebakjes
  • Energyballs met dadels

Dit allemaal voor maar 22,95 euro per persoon! Wij hebben heerlijk kunnen kletsen onder het genot van al dit lekkers. De dame die de High Tea kwam brengen gaf aan dat als wij een refill warm water voor de thee nodig hadden, dat wij alleen maar hoefden te wenken (perfect geregeld, super attent en ze was heerlijk snel). We kwamen geen thee te kort. Het eten was heerlijk (mango chutney en de hummus TO DIE FOR!). Voor ons was de plateau met eten wel echt teveel. We hebben sommige dingen met pijn in ons hart voor de helft laten staan. Op een regenachtige dag High Tea’en bij Tea Lab? Wat mij betreft DOEN!

Ik zag overigens dat ze in de zomer ook een High Tea met iced tea serveren… misschien ook leuk om te doen of toch liever op een terras met een wijntje? Voor nu met dit druilerige weer zeg ik GO!

www.thetealab.nl